محمدجواد لاریجانی گفت: ما در امر قصاص معتقدیم که حیاتی برای بشر است. قصاص حق مسلم شهروندان است و در آن التیام اجتماعی است.

 به گزارش مشرق، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان امروز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته حقوق بشر اسلامی برگزار شد، گفت: روز حقوق بشر اسلامی آغازگر یک تحرک معنادار بوده و باید باشد و از چهره تابناک اسلام به عنوان مبنای بسیار محکمی باید پرده برداری کند.

وی افزود: چهارشنبه روز حقوق بشر اسلامی است که در این روز مراسمی برای اهدای جایزه حقوق بشر اسلامی برگزار می‌شود. در تقویم بین المللی و در سال 2008 این روز توسط سازمان همکاری‌های اسلامی به عنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی تعیین شده است.

 وی ادامه داد: روز چهارشنبه در بزرگداشتی جایزه حقوق بشر اسلامی را برای سال سوم به کسانی که در دنیا برای ارتقای حقوق بشر فعالیت کرده‌اند هدیه می‌کنیم و در این روز ریاست قوه قضائیه چارچوب‌های ستاد و نهادهای رسمی کشور در این زمینه را تببین می‌کنند‎.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با بیان اینکه اسلام، دینی سرزنده است و عقلانیت مبتنی بر اسلام متناسب با همه زمان‎‌ها است، تصریح کرد: اسلام دینی جامع و جهان شمول است؛ یعنی فعالیت‌های آن را در همه حوزه‌ها در بر می‌گیرد و مربوط به یک قوم خاصی نیست و همه را با هر رنگ و قومیتی به یک چشم نگاه می‌کند.

وی بیان داشت: ما به تجربه سایر کشورها چه کشورهای غربی و چه غیره احترام می‌گذاریم؛ اما غرب در 70 سال گذشته رفتاری خودمحورانه، تحمیل گرایانه و منافقانه در خصوص حقوق بشر داشته است.

لاریجانی تصریح کرد: باید اجازه دهیم بشر مبانی دیگر را تجربه کند و نه اینکه به آن‌ها تحمیل کنیم؛ چراکه این موضوع برای رشد توازن بشری مضر است. رفتار غرب در خصوص حقوق بشر تحمیل گر است؛ یعنی اگر کسی این مبنا را قبول نداشته باشد آماج حملات سیاسی و رسانه‌ای و اتهامات قرار می‌گیرد و سومین موضع غرب در 70 سال گذشته علاوه بر محور گرا و تحمیل گرا بودن منافقانه بودن آن است؛ یعنی پایبند به حرف‌های خود نیست و در رفتار با شهروندان خود رفتاری دوگانه دارد.

وی ادامه داد: امروز کشورهایی که سینه چاک حقوق بشر هستند تصمیمات عجیبی را به اسم امنیت در کشور خود مستقر کرده‌اند و در زندان‌های مخوف خود افرادی را از کشورهای خود و کشورهای دیگر زندانی کرده‌اند.

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با بیان اینکه دلارهایی که به سازمان ملل عرضه می‌شود نمی‌تواند چهره حقوق بشری بسازد، ادامه داد: این مسئله در مورد متجاوزان به یمن، سوریه، عراق، افغانستان و سایر بلادهای اسلامی که جنایاتی اینچنین مرتکب می‌شوند مصداق دارد و متاسفانه نهادهای بین المللی فضاحتشان به جایی رسیده است که کشورهایی که پول دارند با تهدید قطع جیره‌ای که به سازمان ملل می‌دهند می‌توانند خود را به حقوق بشری غربی تحمیل کنند. اینها نشانه افول حقوق بشر بر مبنای سکولار – لیبرال است. در چنین وضعیتی است که باید به اسلام توجه کرده و بر این اساس باید رفتارهای خود را به دنیا معرفی کنیم، بنابراین بزرگداشت روز حقوق بشر اسلامی با این هدف صورت گرفته است.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: ستاد حقوق بشر این چارچوب را که منبعث از منویات مقام معظم رهبری بخصوص در جلسه‌ای که مسئولان عالی قضایی در خدمتشان بودند و همچنین راهنمایی‌های ریاست محترم قوه قضائیه است، مدنظر قرار داده‌اند.

لاریجانی با اشاره به سابقه تشکیل ستاد حقوق بشر گفت: ستاد حقوق بشر در سال 84 تشکیل شد و بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی از ستاد داخلی به ستاد فراقوه‌ای تبدیل شد که در این ستاد ریاست آن بر عهده ریاست محترم قوه قضائیه است.

وی ادامه داد: وزیر خارجه، وزیر دادگستری، وزیر کشور، وزیر اطلاعات و وزیر ارشاد عضو این ستاد هستند، همچنین فرمانده نیروی انتظامی و رئیس سازمان زندانها، رئیس دیوان عالی و رئیس سازمان بازرسی کل کشور و نیز مسئولینی از نهادهایی که به نحوی عضو نهاد حکومتی می باشند و می توانند موثر باشند در این ستاد حضور دارند.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: هدف از تأسیس این ستاد در سال 84 نظارت و تعمیق چارچوب‌های اسلامی در حقوق شهروندان خودمان و همچنین دفاع از حیثیت ملت ما در برابر تهاجمات دیگران و تعمیق تفکر اسلامی به عنوان مبنای حقوق بشر و تعمیق آن در دنیا است.

این مسئول عالی قضایی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به فشارهای وارده به ایران، در زمینه منشور حقوق بشر با همکاری نهاد ریاست جمهوری چه اقداماتی انجام شده است، گفت: در ستاد حقوق بشر 5 نفر وزیر عضویت دارند. ستاد حقوق بشر به طور مستمر با نهادهای دولتی در حال همکاری است. خانم امین زاده خودشان قبلا یکی از همکاران ما در ستاد حقوق بشر بوده اند. پیشنهادی که راجع به منشور حقوق شهروندان شده است مورد استقبال ما می‌باشد و برای اینکه تبدیل به یک قانون شود طبیعتا باید مسیری را طی کند. ما در جمهوری اسلامی قانون مربوط به حقوق شهروندی را داریم که در زمان آیت الله شاهرودی از طرف قوه قضائیه به مجلس محترم ارائه و در آن چارچوب‌های خوبی را برای حقوق شهروندی مطرح کرد.

وی گفت: همچنین ما در استان‌ها نهادهایی را داریم که به شکایات مردم مبنی بر رعایت نشدن حقوقشان رسیدگی می‌کنند که بالغ بر چند هزار فقره پرونده در این خصوص رسیدگی شده است، بنابراین ما از هر حرکتی که باعث تقویت تفکر اسلامی بر اساس حقوق بشر اسلامی باشد حمایت می کنیم که نمادی از توسعه حقوق شهروندی است.

این مسئول عالی قضایی افزود: البته باید در مجلس به نحو مناسبی مطرح شود. ستاد حقوق بشر در تعمیق و غنی سازی این منشور نهایت همکاری را با دولت خواهد داشت.

 دبیر ستاد حقوق بشر در پاسخ به سوالی مبنی بر مصوبه حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر و اینکه آیا این قانون برای سایر افراد هم اعمال می شود یا خیر ؟ گفت: درباره مواد مخدر هنوز قانون تغییر نکرده و قانون فعلی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است و نه مجلس شورای اسلامی. ما متعقدیم که قانون باید ارزیابی شود. نبرد ما در حوزه مواد مخدر یک نبرد بی امان است و باید در خصوص این مبارزه بهترین راه‌ها را انتخاب کرد و لزوم بازنگری در این قانون آن است که آن را کارآمد کنیم.

وی افزود: ما با کشور همسایه یعنی افغانستان 800 کیلومتر مرز مشترک داریم. متاسفانه  کشت مواد مخدر در کشور افغانستان بعد از حضور نامبارک ناتو 40 برابر شده است که حتی بنده به شوخی گفتم ژنرال‌های ناتو بعدازظهرها از آن استفاده می‌کنند. ما داریم کاری می‌کنیم که سودش را همه کشورها می‌برند و در زمینه مبارزه با مواد مخدر شهید می‌دهیم و میلونها دلار هزینه می‌کنیم.

لاریجانی گفت: غرب نه تنها در این خصوص از ما قدردانی نمی‌کند بلکه به خاطر اعدامها و مجازاتها ما را هم محکوم می‌کند ولی ما در برخورد با جرائم مواد مخدر قاطع هستیم، اما مکانیزم برای بازنگری باز است.

وی با بیان اینکه معتقدیم برای جرائم بسیار جدی و مهلک باید مجازات اعدام وجود داشته باشد، تاکید کرد: کشورهای غربی بر اساس تفکر سکولار – لیبرال می‌گویند اعدام بد است مثل مسئله همجنسگرایی که تا 25 سال قبل هم جرم بود و مجازات داشت؛ اما الان کشف کرده‌اند که مثلا روش خوبی برای زندگی است و می خواهند آن را به دیگران تحمیل کنند. در بعضی مواقع یکجانبه گرایی برخورد می‌کنند که این موضوع بد است و در خصوص اعدام می گویند که اقدامی اشتباه است و زندان فقط جواب می‌دهد؛ اما ما می گوییم اعدام هم باید باشد و دلایل غرب برای مخالفت مختلف است مثلا می گویند اگر قاضی خطا کرد دیگر قابل جبران نیست و باید به موضوع خطا پذیری قاضی توجه کرد. البته باید گفت اگر کسی که 50 سال زندانی شده است آیا آن 50 سال قابل جبران است یا نه؟ بنابراین به احتمال خطای قاضی نمی‌شود حکم قاضی را متوقف کرد.

لاریجانی در  خصوص مجازات قصاص گفت: ما در خصوص قصاص اعتقاد داریم که حیات در آن وجود دارد قصاص در آن یک التیام اجتماعی است. موضع اسلام درباره قصاص، عفو و بخشش و گسترش آن است. لذا مکانیزم‌هایی در این خصوص وجود دارد که اولیای دم از حق خود گذشت کنند. شاید چیزی حدود 50 درصد از موارد  قصاص توسط فعالیت‌هایی که مورد توجه ستاد حقوق بشر است به گذشت منجر می‌شود بنابراین قصاص حق شهروندان ما است.

لاریجانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر حضور ایران در UPR و نشست‌هایی مثل آن و اینکه این حضور در این نشست‌ها چقدر موثر است، گفت: مکانیزم‌هایی که گزارش‌های حقوق بشری را ارائه می‌دهند متفاوت است. یکی از این مکانیزمها UPR است که کشور ایران در بوجود آمدن این مکانیزم نقش موثری داشته است و معتقد است که همه کشورها واجد ارائه گزارش هستند و پس از بیان آن گزارشات، موضع نهایی تصویب شود. البته برخی از کشورها مثل آمریکا مخالف سرسخت این قضیه بوده‌اند اما مجبور شده اند که بالاخره شرکت کنند.

وی گفت: شاید اولین جلسه‌ای که آمریکاییها در این نشستها شرکت کردند جلسه عجیبی بود آنها مدعی هستند که هیچ کس حق ندارد درباره آنها نظر دهد ولی ایران در آن جلسه درباره رکوردهای حقوق بشری آمریکا  صحبت کرد که مسئول آمریکایی می گفت ما هیچ وقت چنین روزی را به این بدی سپری نکرده بودیم که توسط کشورهایی مثل ایران محاکمه شویم. سازمان ملل سازمانی است که موریانه سلطه غرب در آن نفوذ کرده است و قطعنامه هایی که هر سال به اسم کانادا مطرح می شود این گونه است. اخیرا همانطور که وزارت خارجه انگلیس اعلام کرده است این قطعنامه با  حمایت برخی از کشورها صورت می گیرد و صرفا اسم کانادا مطرح نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر افزود: ما ملت معتمد به نفس و شجاعی هستیم. علیرغم همه فشارها کشور ایران بزرگترین دموکراسی را در منطقه دارد و در زمینه‌های بین المللی هم همین گونه است. بنابراین این مسیر منافقانه غرب به نتیجه نمی‎رسد. ما در صحنه بین الملل دو تز مهم داریم که یکی مساله اصالت مردم سالاری و تنوع فرهنگی است، امکان ندارد که دموکراسی با فشار صورت بگیرد، روش دیگر ما این است که ما باید تنوع فرهنگی داشته باشیم یکی از اقدامات خوب وزارت خارجه برگزاری اجلاس سران غیر متعهد بود که خیلی مفید بود.

وی در خصوص حمایت کشورهای غربی از منافقین گفت: در مورد منافقین که غرب از آنها حمایت می کند یک نوع تخلف است و قابل پیگیری است. از جانب حقوق بشر ما اسنادی داریم که آنها تروریست هستند و حدود 20 هزار سند داریم که در آن اسم، محل، زمان و مکانی که فرد را به شهادت رساندند وجود دارد که این اسناد را به سازمان ملل ارائه دادیم.

لاریجانی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه امسال در حالی سومین جایزه حقوق بشر اسلامی اهدا می شود که متاسفانه ما منشوری در زمینه حقوق بشر اسلامی نداریم و یا منتشر نشده است در این زمینه توضیح دهید که ما در مقابل حقوق بشر غربی چه چیزی برای ارائه داریم گفت: برای معرفی نُرم رفتاری داشتن منشور خیلی مهم است؛ اما گاهی منشور در ایران تهیه و یا گاهی با کمک سایر کشورها تهیه می شود.

وی ادامه داد: دو تجربه در این زمینه وجود دارد که یکی منشوری است که در اجلاس قاهره تهیه شد که با اینکه منشور خیلی محکمی نبود اما همان نیز مورد مخالفت شدید دولتهای غربی قرار گرفت،‌ تجربه دیگر مربوط به ده سال گذشته است که در قوه قضائیه و در اجلاس سران قضایی در تهران برگزار شد و یک بند آن تهیه چارچوبی به عنوان منشور حقوق بشر اسلامی بود که مورد مخالفت برخی کشورها قرار گرفت و این روند متوقف شد.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: ما نُرم هایی را که تجربه مدنی اسلامی حکم می کند در صحنه جهانی معرفی می کنیم و مبنای عمل خود قرار می دهیم و امیدواریم در سالهای آینده این توجه در جهان اسلام پا بگیرد، در واقع بخشی از نهضت بیداری اسلامی این است که ما در تعامل با شهروندان باید بر اساس عقلانیت اسلامی رفتار کنیم.

لاریجانی خاطر نشان کرد: مسئله منشور حقوق شهروندی که توسط دولت تهیه شده مورد استقبال ما است و مربوط به داخل کشور است و پیش از آن نیز قانون شهروندی را که مصوب مجلس است داریم و انشالله این منشور آن قانون را توسعه می دهد و مسیر خود را طی می کند، ستاد حقوق بشر از فعالیت نهادهای دولتی نه تنها ابایی ندارد بلکه ما مشوق آنها نیز هستیم، ستاد محلی است که نهادهای مختلف حکومتی را برای فعالیت بیشتر و حمایت تشویق می کند و در مسیری که خط نظام و مقام معظم رهبری است هدایت و حمایت می کند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بررسی حقوقی کمیته پیگیری فاجعه منا به کجا رسید گفت: فاجعه منا ابعاد بسیار وسیعی دارد، بخشی که در این کمیته قابل پیگیری است بخش دیپلماسی است که باید این مسئله به جبران بخشی از حقوق حقه کسانی که آسیب دیده اند منتهی شود و بخش دیگر پیگیری قضایی به آسیب دیدگان باید در محاکم طرح دعوی کنند و قسمت دیگر پیگیری این مسئله در صحنه جهانی است که گزارشهای متعددی را تهیه کرده ایم اما متاسفانه شرایط بین المللی زمینه مناسبی برای پیگیری این فاجعه بسیار غم انگیز ایجاد نکرده اما ما صبور و پیگیر هستیم، ممکن است تحرکی از ما در ابتدای کار به دلیل مخالفتهای سیاسی کشورها نتواند کاملا رشد کند اما با پیگیری مداوم باید آن را پیش ببریم همانطور که آنها دشمنی خود با ما را 37 سال است که ادامه می دهند.

وی تصریح کرد: ما هنوز نتوانسته ایم که فاجعه منا را در بعد حقوق بشر به عنوان یک قطعنامه کاملا روشن برای حمایت همه مذاهب به خصوص مسلمانان تامین کنیم از آن بدتر اینکه امروز مسلمانان در کشورهای غربی برای انجام فرایض با مشکل مواجه هستند به طوری که کسانیکه به مسجد رفت و آمد می کنند مورد پیگیری پلیس امنیتی قرار می گیرند و مردم با ترس و لرز به مساجد می روند و این در حالی است که گروه تروریستی عروسکی غربی (داعش) مساجد را تخریب می کند، فاجعه منا یک دنباله وسیع در جهان امروز دارد و آن دنبال دشمنی آشکار صهیونیست غربی با مذاهب اسلامی و پرستش خدا است.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه ستاد حقوق بشر در حوزه بین الملل منحصرا چه فعالیتی برای آزادی شیخ زکزاکی انجام داده است گفت: آنچه در مورد آیت الله زکزاکی اتفاق افتاده منحصر به شخص ایشان نیست ما با نسل کشی وسیع شیعه مواجه هستیم که این جنایت علیه بشریت است و خانواده وی ترور و زیر شکنجه رفتند و این مسئله نیاز به پیگیری وسیع دارد و ما در صحنه جهانی هیچ فرصتی را برای طرح این مسئله از دست نداده و نخواهیم داد البته معنایش این نیست که ما تحول روشنی را در رفتار نیجریه در این زمینه پیدا کنیم اما باید پیگیر این مسئله باشیم.

وی خاطر نشان کرد: این حادثه بسیار غم انگیز است و در بحرین و سعودی هم به نحوی تکرار شد و این مسیر شیعه کُشی و فرقه گرایی و مسلمان کُشی، در جهان غرب، مسلمانان به طور کلی مورد تعرض قرار می گیرند و ما رفتارهای گستاخانه سیاست مدارانی که درغرب و درکاخ سفید هستند را دیده ایم به طوری که درجلسه تبلیغاتی آنها یک کاندیدای حزب جمهوری خواه تحمل مسلمانی را که فرزندش در عراق یا افغانستان کشته شده بود را نکرد، بنابراین حقیقت دموکراسی لیورال غربی رسوا شده است و ما با دشمنی و اسلام هراسی وسیعی روبه رو هستیم .

لاریجانی گفت: مسئله دفاع از حقوق آیت الله شیخ زکزاکی مسئله مهمی است و نهادهای مختلف جمهوری اسلامی ایران هدایت ستاد حقوق بشر باید بیش از گذشته فعال شوند و صدای مظلومیت را با تمام توان در صحنه های بین المللی مطرح کنند، آنچه که تا به حال انجام شده نسبت به جنایات این کشورها بسیار ناچیز است و باید بیش از اینها در این مسائل سرمایه گذاری کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آخرین وضعیت پرونده احمد شهید در قبال ایران به کجا رسید و آیا قرار است گزارشگر جدیدی معرفی شود گفت: فکر نمی کنم عزل شده باشد اما دوران خدمت نامشروع وی یکسال دیگر باقی است، پیش از آن وی متقاضی شد از این پست کنار برود و گزارشگر موضوعی عقیده و مذهب شود که ظاهرا مورد قبول مکانیزم بین المللی قرار گرفت تا جایگزینی برای وی تعیین کنند.

وی ادامه داد: موضع ما این است که نصب گزارشگر ویژه برای جمهوری اسلامی ایران یک عمل غیر موجه و غیر قانونی است چرا که رکورد حقوق بشر در ایران از کل حقوق بشر منطقه بالاتر است این در حالی است که عملکرد احمد شهید از جهات مختلف جای سؤال دارد،‌ هنوز مرکب حکم وی خشک نشده بود که وی از این تلویزیون به تلویزیون دیگری می رفت و به عنوان هنرپیشگی رسانه ای علیه ایران موضع می گرفت.

لاریجانی تصریح کرد: احمد شهید، تمام کسانی را که به دلیل کارهای تروریستی در ایران محکوم شده بودند از قبیل (پژاک و منافقین) را به عنوان مدافعان حقوق بشر معرفی می کرد،‌ ما تمام اسناد این افراد را به وی دادیم و بیان کردیم که درگیری مسلحانه داشتند ومردم بیگناه را کشته اند،‌ اینکه چه حقوق بشری است که مدافعانش تروریسم هستند.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه افزود: احمد شهید از یک گزارشگر پایش را فراتر گذاشته ورسما فتوا صادر می کند به عنوان مثال بیان کرده که ارتکاب زنا یک مسئله حقوقی است و پیگرد مجرمانه ندارد، ما کارنامه این گزارشگر را افتضاح می دانیم و در صحنه بین المللی آن را مطرح کرده ایم،‌ پرونده ما در حقوق بشر بسیار افتخارآمیز است و پرونده نقض حقوق بشر علیه ایران تهاجم نامه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای انقلاب تا حال بوده است و ما از این تهاجم هراسی نداریم و در مقابل آن ایستاده ایم.

وی درباره فساد ایجاد شده توسط افغانستان با موضوع کشت خشخاش در این کشور گفت: مبارزه با مواد مخدر باید مبارزه‎ای بین المللی باشد و باید دانست که چرا کشت خشخاش بعد از حضور ناتو 40 برابر شده است. سهم خوبی از پول به داعش و القاعده می رسد و ممکن است ژنرال‌های آمریکایی و مافیا از آن منتفع شوند. البته ملت افغانستان در چنگال ددمنشی ها گرفتار است و مشکلات خود را دارد البته تلاش ها باید یک تلاش بین المللی در خصوص مبارزه با مواد مخدر باشد.

وی ادامه داد: ضمن اینکه دولت محترم در طول سالیان این مسلئه را پیگیری کرده که متاسفانه همکاری های کشورهای  غربی بسیار کم است و ما به آنها گفته ایم که سهم خود را در این خصوص انجام دهند.

این مقام مسئول گفت: سیاست قوه قضائیه برخورد جدی با فساد در قوه قضائیه است چون این فساد با فسادهای معمولی فرق دارد و بسیار بزرگتر است اما نباید مستمسکی باشد که هزاران قاضی زحمتکش را با یک چشم نگاه کنیم موضوعی که رسانه های غربی به آن دامن می زنند این است که محاکم ما را از چشم بیاندازند در حالی که محاکم آنها به اغراض سیاسی آلوده است.

وی توضیح داد: در ظرف سه ماه گذشته چندین نفر از افراد سیاه پوست در آمریکا کشته شده اند و حتی زن معلمی که اسلحه نداشت بر اثر فشار چکمه پلیس آمریکا خفه شد و این پلیس در کمتر از یک ماه تبرئه شد. این نشان می دهد که فساد در آنجا جاری است و آنها نباید در این خصوص در ایران دخالت کرده و اعلام نظر کنند.

لاریجانی اظهار کرد: شهروندان ما وقتی به یک محکمه رجوع می کنند چه حکم به سود آنها باشد و یا بر ضرر آنها باید احساس کنند که اینجا مأمن او بوده است و کسی که رأی به ضرر او صادر شده است نباید احساس بدی داشته باشد و این یعنی اعتبار و نباید این موضوع باعث سوء استفاده دیگران شود.

 وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر بیان تفاوت حقوق بشر اسلامی با  حقوق بشر کشورهای غربی گفت: تجربه حقوق بشر در  غرب تقریبا بعد از جنگ جهانی دوم شروع شد و متفکران سیاسی که این تفکر را داشتند معتقد بودند که این تفکر باید فراگیر شود که ریشه جنگ خشکانیده شود.

وی تصریح کرد: دوره اول اسناد حقوق بشری  بعد از جنگ جهانی دوم تهیه شده که این اسناد شامل نرم‌های رفتاری است که مبتنی بر تفکر سکولار- لیبرال است که البته همه آن بد نیست اما مبنای آن را نمی توانیم بپذیریم و حتی کشورهای اسلامی در تهیه آن نقش نداشته اند مثلا در تعیین حق  همسر آن هم به طور آزادانه ما با آنها هم نظر هستیم اما آنها در تفسیر این موضوع می گویند که همسر می تواند همجنس یا غیر همجنس باشد که برمبنای سکولار- لیبرال است که البته ما این موضوع را قبول نداریم.

دبیر ستاد  حقوق بشر ادامه داد: سنگ زیربنای تمامی مبانی حقوق بشر مسئله کرامت انسانی است و ما دقیقا در همین جا بحث داریم. کرامت انسانی در حقوق بشر اسلامی کرامتی خدادادی است. در منطق غرب کرامت انسانی یک قرارداد اجتماعی می باشد و برای زندگی و توسعه آن بنا شده است. اگر شرایط یک کشور تغییر کرد این کرامت انسانی نیز تغییر می کند وآن را از افراد می گیرند. مثلا دلیل وجود حکومت در سیستم سکولار – لیبرال برقراری امنیت است و برای برقراری امنیت می توانند محدودیت ایجاد کرده و آزادی ها را محدود کنند اما در تفکر اسلامی صرفا ایجاد حکومت، امنیت نیست بلکه دلیل آن رشد انسان در کنار امنیت است تا خدا را بپرستد.

این مقام مسئول تصریح کرد: لذا می بینیم که تا دری به تخته می خورد و قضیه ای مثل 11 سپتامبر رخ می دهد همه مبناها را از بین می برد و مثلا فرد را بدون دستور قضایی برای چندین سال زندانی می کنند یا مثلا به ما می گویند که شلاق را از مجازاتهای خود حذف کنید اما خودشان روشهایی را برای اقرار گرفتن مصوب کرده واجرا می کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تحریم های بعد از مذاکرات هسته ای و فشار کشورهای غربی علیه ایران گفت: موضوع مذاکرات هسته ای و ربط آن به سایر مباحث حقوق بشری مثل تروریسم و موشکی ادعای بی جایی است هیچ کدام از مذاکره کنندگان این ا رتباط را قبول نداشته و ما نیز آن را قبول نداریم. اینکه آمریکایی ها وغربی ها یک طرفانه این بحث را مطرح می کنند یک تخلف کاملا آشکار است، اصلا بنا نبوده است که تحریم ها را با یک اسم و عنوان بردارند و با عنوان دیگری برقرار نمایند. اگر قرار است مکانیزم تحریم ها باقی باشد و هر بار با عنوان آن را حذف یا ایجاد کنند این موضوع صد درصد تخلف از مذاکرات هسته ای است. تهاجم سیاسی به ایران با حضور قدرتمندانه ایران در منطقه مقارن است.

لاریجانی ادامه داد: اگر ما کشوری ضعیف بودیم کسی بر علیه ما حرف نمی زد اما چون یک سر و گردن از بقیه بالاتر هستیم و می توانیم برجریان و پروژه سیاسی  در منطقه تأثیرگذار باشیم طبیعی است که در مقابل ما جبهه بگیرند. در سوریه چه کسی توانست سیاست های تحمیلی غرب را متوقف  کند البته این پروسه هنوز ادامه دارد. چه کسی امروز حرکت داعش را در منطقه متوقف کرده است. اگر آمریکایی ها وغربی ها بلد بودند در کشور خود ا نجام می دادند هنوز حمایت های مالی از آنها تحت عناوین مختلف انجام می شود  بنابر این داعش خوش خیم و بدخیم یک بازی لفظی است و جمهوری اسلامی ایران به تناسب رشد خود در منطقه مورد تهاجم غربی ها خواهد بود. ما نگران این تهاجم نیستیم ما باید تمرکز خود را بر روی توان ملی ،  منافع ملی و پیشرفت در سایر امور درسایه اسلام بیشتر کنیم تا وقتی که بر اساس مکتب اهل بیت و نورانی اسلام حرکت می کنیم فشارها برما موثر نخواهد بود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه با توجه به تدوین حقوق بشر اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری، ستاد حقوق بشر در رابطه با ورود مبانی حقوق بشر اسلامی در اسناد بین المللی چه اقداماتی را در دست اقدام دارد؟، گفت: یکی از مسایلی که از طرف جمهوری اسلامی ایران پیگیری می شود باز کردن فضا و ایفای نقش در اسناد حقوق بشری است که وزارت خارجه در راستای تنوع فرهنگی قدم برداشته است و رشد حقوق بشر در میدان عمل مورد توجه است که باید پیگیری شود این در حالی است که شاهد شکل گیری نسل سوم اسناد حقوق بشری هستیم که به تمام شئون زندگی افراد اشاره دارد. حقوق بشر نرم های رفتاری است و معتقدیم همه رفتارها را باید در نظر بگیرد که این امر در کشور باید طبق مبنای اسلامی باشد و این مبنا باید به مبنای کلی و جهانی تبدیل شود.
منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
    0 0
    آرامش منطقه در گرو نابودی آل سعود است
  • ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
    0 0
    احسنت
  • ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
    0 0
    ان شاالله شیخ زکزاکی در سلامت باشند و هرچه سریعتر از بند ظالمان آزاد شوند
  • ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
    0 0
    مرگ برال سعود
  • ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
    0 0
    فقط براي خيانت به وطن و جاسوسي بايد مجازات اعدام وجود داشته

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس